trebinje grad.jpg

Trebinjska opozicija ponovo je u međusobnom klinču. I ovoga puta sve se odigrava na "Fejsbuku", gdje je predstavnik Liste za pravdu i red Vidomir Parežanin iznio kritičko mišljenje o pojedincima iz opozicije, što se nije svidjelo članovima SDS-a, a zamjerio mu je i njegov lider Nebojša Vukanović.

Nakon što je Parežanin, kako je rekao, iskazao svoje lično mišljenje o tribini opozicije u Trebinju, nije se dugo čekalo na reakciju predstavnika ostatka opozicije - i dok iz SDS-a kritikuju njegovo "pravo na mišljenje", nekadašnja perjanica SNSD-a, a danas član PDP poziva da sve nesuglasice riješe ni manje ni više nego u kafani.

Tako je član SDS-a Gordana Aćimović, koja je donedavno bila povjerenik stranke u Trebinju, napisala da je Parežanin opsjednut Nebojšom Vukanovićem, a da je njegova analiza subjektivna.

"Nečije obraćanje možda niste (Parežanin) razumjeli, nekog nije dao Bog da govori, nekome je možda prvi put da se obraća na onakvom skupu. Bitna je poenta, skup je dobro posjećen, narod je opoziciono okrenut i to je to", rekla je Aćimovićeva.

Nije se dugo čekalo na odgovor Vidomira Parežanina.

"Inače, jednostavne stvari teže razumijem, komplikovanije i složenije mi bolje idu i neuporedivo ih lakše razumijem. U mojim godinama teško mogu biti opsjednut bilo čime ili bilo s kim, ali sam svakako naglašeni simpatizer Nebojše Vukanovića kao političara i to s razlogom. Još jednom da kažem da sam u svome tekstu u potpunosti iznosio, prije svega, svoj lični stav, koji ne odražva obavezno i stav Pokreta za pravdu i red, kome kao lojalni član pripadam", naveo je Parežanin.

U diskusiju se zatim uključio Nebojša Vukanović.

"Baš sam ljut na Parežanina, i ovo je crvena linija jer sam 100 puta rekao i njemu i ostalim da ne rade ovakve stvari bez potrebe, i ne mogu ja snositi odgovornost za njegovo privatno mišljenje sa kojim nemam veze. Zbog ovakvih stvari sam se zahvalio više saboraca na saradnji, i nažalost sada i sa Vidomirom Parežaninom, jer ko ne poštuje dogovor ne može biti dio tima.  Iako nemam veze, jasno se ogradim od komentara Vida Parežanina, ali nek služi na čast svima koji se grle i ljube sa Nešićem, iako svaki dan pljuva SDS, PDP i Jelenu (Trivić), neću govoriti o mržnji i hajci protiv mene, njega zovu, a mene smatraju nepoželjnim u Višegradu, ne jednom već više puta. Neka oni objasne to narodu", poručio je Vukanović.

Zatim je Parežanin odgovorio i Vukanoviću.

"Valjda se zalažemo za slobodu izražavanja, to treba da budu krajnji ciljevi demokratije. Ja sam iznio duboko lični stav, koji nije odraz stava Pokreta za pravdu i red. Znam da istina boli više od bilo kakve patološke bolesti, ali znam isto tako i uvjeren sam da je to veoma djelotvorno za demokratizaciju društva uopšte uzevši. Naša stvarnost je isuviše sumorna da bi se jedan tekst, koji je uzgred budi rečeno veoma pitak i nadasve argumentovan, barem prema mom mišljenju, tumačio tendencioznim. Moramo i praktično provoditi ono za šta se za sada samo deklarativno zalažemo, da mi je politički konstruktivan oponent prijatelj, jer znam da ću na osnovu toga da se korigujem u opštem interesu", naveo je Parežanin.

vukanovic parezanin.jpg

U nastavku diskusije akteri su Nebojša Vukanović i Gordana Aćimović. Prvo je Vukanović optužio Aćimovićevu da je suvišnim komentarisanjem Parežaninove objave skrenula pažnju na njegovo pisanje, ali da mu je jasno da je cilj da se sve zakuva.

"Ako ste partijski vojnici i tako revnosni, što ne komentarišete javno drske i nekorektne poteze SDS-a prema meni, kao na primjer ponašanje Kojića i SDS-a u Višegradu, koji me uporno pljuva i napada, i grljenje Mirka Šarovića sa Nešićem u Višegradu? Što se niko od SDS ne ogradi od Cicka Bjelice, da ne nabrajam dalje, kad u režimskim medijima tuče po meni, što mi ni najmanje ne smeta, ali trebate biti iskreni i principijelni, korektni, kao što se trudim ja da budem?", napisao je Vukanović.

On je istakao da "Goca samo čeka i ovo joj je 10 put da se raspravlja na društvenim mrežama".

Uslijedio je brz odgovor Gordane Aćimović iz SDS.

"Goca nikad u životu nije raspravu počela, a da neko prije toga nije napisao nešto ovako. Uvijek ću odgovoriti ako je status ove vrste, ali nikad kao što rekoh, da ponovim opet NIKAD nisam počela prva. I ti to dobro znaš. Nađi jedan moj status te vrste i ovdje ga pošalji, a ja ću tebi naći ovakvih 50", poručila je Aćimovićeva Vukanoviću.

Trebinje-Krunic-Acimovic-Vukanovic.jpg

Po ustaljenom običaju, situaciju je smirivao bivši SNSD-ovac, a sada PDP-ovac Nebojša Milivojević. Predložio je da se svi sastanu u kafani i baš tu razmijene mišljenja.

Vidomir Parežanin je kasno sinoć objavom na Fejsbuku obavijestio pratioce i prijatelje da mu se Nebojša Vukanović, nakon osam godina, javno zahvalio na dosadašnjoj saradnji i da tu zahvalnost prihvata, takođe, javno, bezrezervno, nedvosmisleno i neupitno.