Trofej zeleni 20224.jpg

Pod pokroviteljstvom Grada Trebinja i u organizaciji Sportskog portala "Hercegsport", sinoć je na terenima Osnovne škole "Vuk Karadžić" održan tradicionalni 3x3 košarkaški turnir "Trofej Zeleni".

Turnir, koji se održava već drugu godinu, igra se u znak sjećanja na legendarnog profesora fizičkog vaspitanja Dragana Zelenovića Zelenog koji je godinama predavao fizičko vaspitanje u ovoj školi i prvim sportskim koracima naučio mnoge, sada već uspješne sportiste.

U konkurenciji košarkaša 2009. godište i mlađi prvo mjesto na turniru osvojio je bilećki Heo, drugo mjesto pripalo je ekipi Vrela iz Čajniča, a treće OKK Gacko. Najbolji igrač turnira bio je Vlada Vujović član bilećkog Hea, dok je najbolji u brzinskom i tehničkom savladavanju prepreka bio Balša Mijanović član ekipe Zahumlje 09.

Trofej zeleni 20223.jpg

Kod košarkaša 2008. godište prvo mjesto pripalo je ekipi Dream team, drugo mjesto Zahumlju 08, a treće ekipi OKK Velež. Najbolji igrač turnira je Vuk Vuković iz pobjedničke ekipe, a prestižni Trofej Zeleni je pripao Jovanu Radiću iz pobjedničke ekipe.

Juče je publika imala priliku da uživa u revijalnoj utakmici reprezentacije turnira i šampiona Crne Gore u mini košarci ekipi Pantera.

Trofej zeleni 20222.jpg

Trofej zeleni 20226.jpg