Sarovic-Milicevic-min.jpg

Predsjedništvo SDS-a danas će u Banjaluci u 14 časova održati sjednicu na kojoj bi trebalo biti govora o kandidatu ove stranke za člana Predsjedništva BiH i gotovo je izvjesno da će to biti Mirko Šarović, lider SDS-a.

Kandidatura Šarovića uslijediće nakon što je Milan Miličević, predsjednik Glavnog odbora odustao od kandidature i tim povodom uputio pismo SDS-u, u kojem je naveo da Šarović već dugo stvara preduslove za kandidaturu te da mu je na prethodnoj sjednici Predsjedništva predloženo da razmisli o povlačenju svoje kandidature da ne bi došlo do podjele u stranci i preglasavanja. 

U pismu je naveo i da zakazivanje sjednice Predsjedništva SDS-a baš danas kada on nije tu, govori mnogo jer je mnogo puta isticao da danas njegov sin brani diplomski rad.  

Takođe, napisao je i da je više puta isticao da je ranije trebalo izaći sa kandidaturom te da je pogrešno da o njoj odlučuje jedan ili dva čovjeka i da je trebalo da procedura odabira prođe kroz lokalne odbore stranke. 

"Kao racionalan čovjek sa mnogo političkog i životnog iskustva želim predsjedniku Srpske demokratske stranke, koji svojom funkcijom ima pravo prvog izbora, uspješnu kampanju i da nas svojim ličnim optimizmom dovede do pobjede", napisao je između ostalog Miličević.