Kk leotar uprava.jpg

Nakon jedne od najuspješnijih sezona za KK "Leotar" čelni ljudi ovog sportskog kolektiva na konferenciji za novinare osvrnuli su se na rezultate kluba u sezoni 2021/2022.

Trebinjci su bili treći nakon regularnog dijela prvenstva, a četvrti u Ligi 6 i pred vratima su ABA 2 lige.

Trener Marko Ičelić koji se nakon nekoliko sezona vratio u Trebinje zahvalio se svojim igračima na odličnoj sezoni kao i upravi koja je bila uz njih tokom cijelog prvenstva.

"Rezultatski i ljudski smo odradili stvari na visokom nivou što je sve dovelo do ovakvog rezultata jer smo bili jedna porodica i disali smo kao jedan. Hvala i Gradu i publici koja nas je maksimalno podržavala i protiv Sparsa su pokazali da je ovo grad sporta i da se cijene ne samo rezultat i uspjeh, već i ljudske kvalitete. Mi odlično znamo da bi bi bili ozbiljan konkurent u višoj ligi, da je potrebno osvježenje. Trebaju nam mladi trebinjski igrači kao kad sam bio prije osam godina kada smo radili mnogo sa tada mladim Milanovićem, Lužaićem, Šakotićem koji su sada stasali, a potrebno je strpljenja za mlade igrače. Potrebna je baza koju treba proširiti", rekao je Ičelić.

U ime igrača obratio se Dejan Šakotić za koga je trener Ičelić imao samo riječi hvale jer je imao najbolju sezonu u karijeri i pokazao da je jedan od najboljih igrača u ligi, a i šire.

"Zahvaljujem se mojim saigračima i stručnom štabu i pokazali smo da smo dobra ekipa na terenu i van njega. Ponosan sam što sam dio ove ekipe", rekao je Šakotić.

On je rekao da se nada da će u narednom periodu da igraju ABA 2 ligu jer je zaslužuju.

Predsjednik Upravnog odbora KK "Leotar" Miodrag Batinić je naglasio da su trebinjski košarkaši dosljedno i dostojanstveno predstavljali svoj grad, prolili znoj za sebe, klub i svoj grad, gdje god je to trebalo.

Klub na čijem se čelu nalazi ostvario je preko 20 pobjeda, ima preko 130 djece koja vrijedno treniraju, pet mladih trenera za mlađe kategorije.

"Vrlo je važno da kažemo da smo na početku ove sezone nastavili kontinuitet mukotrpnog, istrajnog rada, ali punog ljubavi prema ovom sportu, ljudima i prezentovanju ovog grada. Da kažem da nismo puno forsirali kampanje i konferencije - ova je prva, ali je bilo razloga da je i prije organizujemo. Mi smo najbolji kolektiv grada za prošlu godinu, igrali smo finale kupa RS, kvalitetno smo završili i prvi i redovni dio sezone i Ligu šest. Svi stručni sportski radnici nas doživljavaju ozbiljno i korektno", zaključio je Batinić.

Jugoslav Deretić, potpredsjednik Upravnog odbora KK "Leotar", takođe je ponosan na momke i sve koji su dali maksimum za ostvarenje ovog cilja.

"Imali smo jaku energiju svi zajedno i to je ta posebna, pozitivna energija koja treba da nas vodi i u narednom periodu u pravljenju dobrih rezultata", zaključio je Deretić.