Nenad nesic.jpg

Lider DNS, Nenad Nešić poručio je danas da je Republika Srpska već 16 godina zarobljena u crno-bijelom svijetu, svijetu bez nade, koji kreira bahata i korumpirana vlast, ali i opozicija nesposobna da takvu vlast promijeni.

Izjava Milana Miličevića u rangu je sa izjavama najglasnijih predstavnika SNSD. Ona dijeli ljude, jer Miličević kaže da svi koji žele promjene moraju njemu da se dokažu. Kao što Milorad Dodik poistovjećuje Republiku Srpsku sa SNSD i sa sobom čime vrijeđa sve građane, tako i Miličević poistovjećuje želju ljudi za promjenama sa SDS i PDP, koji već 16 godina nisu u stanju da ih donesu – kaže Nešić.

On ističe da uspjeh i napredak jednog društva zavise od sposobnosti okupljanja ljudi, ideja, energije, postizanja dogovora i nacionalnog konsenzusa.

– Kao i vlast, vi ste svih ovih godina nudili podjele i svađe. Uvijek ste bili “protiv”, nikada “za”. Kao i vlast, vi ste na druge partije gledali kao na neprijatelje, a ne kao na političke rivale ili partnere – poručio je Nešić Miličeviću.

Da stvar bude još smješnija, dodaje on, Miličević dodatno kritikuje i svoju stranku za odsustvo liderstva.

– Kako, čovječe, u dvije rečenice kažeš za svoju stranku da nosi promjene, a odmah zatim da je pasivna i defanzivna, priznavajući tako vašu nesposobnost?! – upitao je Nešić.

On kaže da Republika Srpska nije crno-bijela nego crveno-plavo-bijela!

Nešić ističe da narod zaslužuje da ne bude talac u podjelama koje vještački kreira Dodik i SDS.

– Republika Srpska je spremna za treći put! Za put izgradnje zdrave, bezbjedne i snažne Srpske, dostojne svih njenih građana. Treći put ne dijeli Republiku Srpsku. Treći put će skinuti crno-bijelu zastavu podjela i ponuditi časnim i poštenim građanima da ne budu taoci njihove bahatosti i vaše nesposobnosti, već da sa svima, ruku pod ruku, najljepše mjesto pod nebom bude jaka i stabilna Republika Srpska za svu njenu djecu – zaključio je Nešić.

Predsjednik Glavnog odbora SDS Milan Miličević poručio je da će ova stranka zajedno sa ljudima iz PDP i Listom za pravdu i red Nebojše Vukanovića, predstavljati opozicioni front koji treba da donese promjene.

Oko ovih partija mora se napraviti talas promjena u kojem bi se nama pridružili svi ostali: civilni sektor, građanstvo i apolitični građani.