dodik curic sastanak trebinje.jpg

U Trebinju su danas razgovarali gradonačelnik Mirko Ćurić i srpski član Predsjedništva Milorad Dodik, navodeći da će u našem gradu biti realizovani brojni projekti poput izgradnje istočne-velike i zapadne obilaznice,  slobodne zone i aerodroma, te da će se nastaviti ulaganja u putnu infrastrukturu.

Dodik je kazao da je jedan od prioriteta izgradnja novog puta od Foče do Tjentišta, ali i da se sa kineskim partnerima razgovara o mogućnosti izgradnje auto-puta od Višegrada, preko Foče do Trebinja.

„Pregovaramo po modelu projektovanje i izgradnja i ovim putem bismo Trebinje spojili budućim auto-putem koji dolazi iz Srbije“, naveo je Dodik.

On je rekao i da Trebinje ima velike turističke potencijale, da je prepoznatljivo ne samo među srpskim narodom, već u svijetu, te da će iz tog razloga biti obezbijeđena i nova ulaganja u ovaj sektor.

„Tu je i Rodoljub Drašković sa svojim ulaganjima u industrijski i turistički sektor. Srbija gradi aerodrom. Slijedi i podrška sportskim kolektivima, prvenstveno onima koji igraju u Premijer ligi“, istakao je Dodik.

Prema njegovim riječima, važno je da je Trebinje politički stabilno, jer to daje sigurnost svima koji u našem gradu žive, ali i onima koji ga posjećuju ili imaju namjeru da se u njega presele.

„Zato je važna i bezbjednost, koja je sada na visokom nivou i treba svi zajedno da doprinesemo da tako bude i u budućnosti“, poručio je Dodik.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić kazao je da institucije Republike Srpske daju punu podršku razvoju Trebinja i da će realizacijom zacrtanih investicija naš grad postati centar regije.

„Zahvalio bih se gospodinu Dodiku na podršci tokom svih proteklih godina. Nastavljamo da realizujemo sve započete investicije, a ujedno započinjeno i nove“, naveo je Ćurić.