spasovdan nevesinje (1).jpg

U dobru je lako dobar biti, na muci se poznaju junaci, a to su Nevesinjci uvijek bili i biće, rekao je danas Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije.

Vladika je na proslavi krsne slave opštine Nevesinje i hrama u tom gradu podsjetio na riječi vladike Atanasija da je Nevesinje krov srpstva.

On je istakao kako se moli Bogu i za Nevesinjce, ali i za sve Srbe da budu junaci i u miru, a ne da samo u ratu pokazuju čojstvo, već da probaju i u miru da naprave nešto dobro, da vole bližnje, da praštaju komšijama, da žive u slozi, ljubavi.

"Sve je to poruka Jevanđelja, koje ništa drugo ne govori, već stalno govori o tome. Ako kažete da ljubite Boga, a ne ljubite onog bližnjeg do sebe vi ste laža, kaže se u Jevađelju po Jovanu", rekao je vladika Dimitrije, koji je prethodno služio u Sabornom hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Nevesinju.

On je poželio da se svi popravljaju, milošću i slavom Božijom i da svake godine u Nevesinju radosno proslavljaju Spasovdan.

Milorad Veljović, savjetnik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, čestitao je slavu sa željom da se bratski odnosi i dalje razvijaju na dobrobit svih građana i Srpske i Srbije.

"Srbija u vama svima ovdje vidi braću i uvijek će podržavati Republiku Srpsku", rekao je Veljović.

spasovdan nevesinje (2).jpg

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović istakao je da je danas radost veća, što su pored prisutnih visokih zvanica Republike Srpske i Srbije, tu i predstavnici dva prijestolna grada, Banjaluke i Beograda, koji takođe proslavljaju Spasovdan

On je premijeru Viškoviću poželio dobrodošlicu, istakavši da će mu Nevesinje biti puno zahvalno što je pokazao da je prvi među jednakima.

"To među jednakima znači da ste došli među nas male da proslavimo i obilježimo Spasovdan, krsnu slavu našeg Nevesinja", rekao je Avdalović.

spasovdan nevesinje (3).jpg