Ambasadori visegradske grupe.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić razgovarao je danas sa ambasadorima zemalja Višegradske grupe o saradnji u privredi, kulturi i sportu, povezivanju u oblasti turizma, kao i o projektu koji bi Mađarska realizovala kao podršku gradu.

"Nadam se da će se u narednom periodu, pošto je Mađarska prepoznata po kajaku, kajakaški klub iz Trebinja povezati sa kajakaškim klubom iz te zemlje i očekujemo reprezentaciju da bude prisutna na pripremama u Trebinju", rekao je Ćurić novinarima nakon sastanka sa ambasadorima Mađarske, Slovačke, Poljske i Češke.

Ambasador Mađarske u BiH Kristijan Poša rekao je novinarima da postoji potencijal za saradnju između zemalja Višegradske grupe i grada Trebinja, pri čemu je istakao kulturnu i ekonomsku saradnju.

"Vidimo potencijal u ovom gradu i regiji, a na nama je da ovu saradnju u narednim mjesecima nadogradimo. Zemlje ove grupe nisu poznate samo po tome da strane investicije žele da odu u te četiri države, nego i po tome da te države sve više kapitala ulažu u zemlje zapadnog Balkana", rekao je Goša.

On je naglasio da su u Trebinje došli da razgovaraju i sa trebinjskim studentima, istakavši da je važno da studenti prepoznaju zemlje Višegradske grupe kao mogućnost saradnje i povezivanja, te ocijenio da bez toga nema budućnosti.

Goša je napomenuo da će večeras u Trebinju biti priređen klavirski koncert Franca Lista, mađarskog kompozitora u čast 210 godina od njegovog rođenja. /