Casopis gimnazijalac2.jpg

U okviru obilježavanja prvih 100 godina Gimnazije „Jovan Dučić“ u Muzeju Hercegovine je održana promocija časopisa „Gimnazijalac“.

Profesor srpskog jezika i književnosti Tatjana Luburić je istakla da je naziv 'Gimnazijalac', još 2005. godine, dao tadašnji direktor ove ustanove Dušan Kovačević.

"Mi smo se dogovorili da ovaj prvi broj posvetimo stogodišnjici naše škole. To su uglavnom tekstovi koji objedinjuju sve što je urađeno povodom proslave 100 godina Gimnazije.  Čitaoci će moći da čitaju i o uspješnim gimnazijalcima, da se upoznaju sa talentima naših učenika, jedan dio u časopisu je poliglotski kutak, a jedan dio je posvećen preminulim profesorima koji je i najzanimljiviji i najemotivniji dio“, objasnila je Luburić.

Ona je dodala da je izrada časopisa trajala više od tri mjeseca, a i učenici i profesori su bili veoma posvećeni.

Gimnazijalka Lana Ćapin je sa Matom Ratkovićem napisala tekst koji je usko vezan za stogodišnjicu Gimnazije.

„Želim da se zahvalim i direktoru škole Mišu Pešiću i profesorima srpskog jezika i književnosti Veselinki Kulaš i mužičke kulture Peru Bokiću koji su nam pomogli da to što smo zamislili realizujemo“, kaže Ćapin.

Casopis gimnazijalac1.jpg

Učenik trećeg razreda Gimnazije „Jovan Dučić“ Stefan Bekan je uz nekoliko drugara iz škole bio zadužen za tehničku obradu teksta i dizajn časopisa.

Učenik prvog razreda Gimnazije Doroteja Radanović je imala veoma odgovoran i povjerljiv zadatak jer je bila narator večeri.

Svi zainteresovni mogu da kupe „Gimnazijalca“ po simboličnoj cijeni od 5 maraka, a sav prihod od prodaje će se donirati Fondaciji „Sveti Vukašin“.