Palata pravde trebinje.jpg

Osnovni sud u Trebinju osudio je policajca Dragomira Fimića iz Bileće na zatvorsku kaznu u trajanju od godinu i osam mjeseci za nanošenje teških tjelesnih povreda Miodragu Zvijeru.

Fimić je 10. septembra 2020. godine fizički napao Miodraga Zvijera iz Bileće i izvršio prijetnje, koje su prouzrokovale teške patnje s ciljem zastrašivanja, piše Avaz.

Fimić je nazvao Zvijera dok se ovaj nalazio u bašti restorana “Trebišnjica” i tražio da izađe preko puta ugostiteljskog objekta “NN” da porazgovaraju, što je Zvijer nakon nekoliko poziva prihvatio.

Optuženi je došao službenim policijskim automobilom obučen u policijsku uniformu, jer je u tom trenutku bio zaposlen u PS Bileća na poslovima pomoćnika komandira.


Nakon dolaska Zvijera na dogovoreno mjesto, Fimić ga je pozvao da uđe u policijski automobil, što je ovaj i učinio te sjeo na suvozačevo mjesto, kada mu je Fimić nanio teške tjelesne povrede, prenio je Avaz.

Dragomir Fimić je proglašen krivim za krivično djelo teške tjelesne povrede i zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje, a osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godinu i osam mjeseci