Kolonija kolo trebinje 20222.jpg

Izložbom slika i crteža akademskog slikara Slavka Krunića iz Beograda pod nazivom "Askete-atlete", večeras je u Trebinju otvorena Međunarodna likovna kolonija "Kolo" na kojoj će se predstaviti 18 umjetnika iz regiona.

Selektor Međunarodne likovne kolonije "Kolo" Dražen Milić rekao je novinarima da će ove godine likovna kolonija imati bogat program, istakavši da će u četvrtak, 2. juna, biti organizovana humanitarna aukcija slika učesnika kolonije i drugih autora, u bašti hotela "Central park", od 20.00 časova.

"Sav prihod od prodatih slika namijenjen je djeci iz socijalno-ugroženih porodica", rekao je Milić.

Autor izložbe "Askete-atlete" Slavko Krunić rekao je novinarima da je za večerašnju izložbu napravio izbor radova od 2007. godine do novijih slika.

"Ima crteža i jedna serija slika koji su u stvari objekti u metalnim ramovima. To je efekat zidnog slikarstva, vizantijskog", istakao je Krunić tokom otvaranja izložbe u Galeriji Kulturnog centra.

Zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković istakao je značaj ove manifestacije za grad.

Kolonija kolo trebinje 20221.jpg

"U okviru manifestacije `Trebinjsko kulturno ljeto` imamo pregršt dešavanja od aprila do oktobra, umjetnička kolonija `Kolo` ima svoje mjesto u tome. Na organizatorima je da se potrude da ovdje dođu što kvaliteniji autori, izlagači", rekao je novinarima Bošković.

U okviru otvaranja kolonije, večeras je promovisana knjiga Sanje Domazet pod nazivom "Na kafi kod Šekspira".

Riječ je o svojevrsnoj zbirci putopisa kroz svijet književnosti, ali i umjetnosti u svakom njenom obliku, u kojoj autor pripovijeda o stvaralaštvu i životima slavnih umjetnika, poput Dučića, Andrića, Ljube Popovića, Milene Barili, Betovena, Mocarta.

Pokrovitelj kolonije je Grad Trebinje. /kraj