dragan petrovic ukrajinska kriza1.jpg

Ruski poraz u Ukrajini je vojno nemoguć, a SAD i NATO ne mogu da uđu u sukob jer bi to bio kraj svijeta pošto Rusija ima oružje za masovno uništenje, rekao je sinoć u Trebinju dr Dragan Petrović.

Petrović je, tokom predavanja o temi "Ukrajinska kriza" održanom u Kulturnom centru, istakao da će Rusija zadržati Zaporožje, Herson, donjecku, lugansku i harkovsku regiju, a da je pitanje da li će zauzeti i nikolajevsku i odesku oblast.

"Tako Ukrajina ostaje bez izlaza na more. Postoji i varijanta da Rusija zauzme Kijev, ali onda ne znamo šta će da bude sa Galicijom - da li će ona biti dio Rusije ili će je podijeliti Poljska, Rumunija, Slovačka i Mađarska. Svakako, Rusija će biti u susjedstvu Rumunije i Bugarske, pa se u Bugarskoj nijedna vlada više neće moći formirati bez uticaja Rusije, što će dovesti do smanjenja anglosaksonskog uticaja", dodao je Petrović.

On je istakao da srpska vlast treba da bude uzdržana, ali, s druge strane, treba da se povežu Srbija, Republika Srpska i Crna Gora, da imaju zajednički i odmjeren nastup orema svim velikim centrima moći.

dragan petrovic ukrajinska kriza2.jpg