Policija srpske.jpg

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske angažovalo je sve svoje kapacitete na pronalasku piromana koji su u Gradišci zapalili vikendicu načelnika PU Gradiška Bojana Škorića, te objekat penzionisanog policajca.

Uz navođenje inicijala saopšteno je to iz MUP-a Srpske, čima su potvrđena ranija saznanja "Nezavisnih novina", kada smo objavili da su na terenu brojni policajci iz više jedinica MUP-a.

"Planirani napad na načelnika Policijske uprave Gradiška i penzionisanog policijskog službenika je napad na MUP u cjelini od strane kriminalnih grupa koje su bile na udaru rada policijskih službenika u proteklom periodu zbog organizovanog kriminala - prometa narkoticima i oružjem, kao i drugih teških krivičnih djela", naveli su iz MUP-a Srpske.

Kako su dodali, u istragu na pronalasku piromana uključeni su pripadnici Specijalne anitetrorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a sa svojim tehničkim resursima koji će sa ostalim policajcima nadležnih uprava nastaviti borbe MUP-a Srpske protiv organizovanih kriminalnih grupa na području Republike Srpske.

Kako su precizirali, na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška u protekla 24 časa evidentirana su dva slučaja paljevine, u kojoj je imovina napada u vlasništvu dva policajca, od čega je jedan penzionisan.

"Naime, Policijskoj stanici Gradiška prijavljeno je sinoć u 23.30 časova da je došlo do požara na vikendici vlasništvo porodice načelnika Policijske uprave Gradiška B.Š. u mjestu Cerovljani u Gradiški", istakli su iz MUP-a Srpske.

Požar su lokalizovali pripadnici Vatrogasne jedinice Gradiška, nakon čega su policajci do jutros obezbijedili lice mjesta, kada je pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka izvršen uviđaj.

"Tužilac se izjasnio da postoje elementi krivičnog djela 'Paljevine' i naložio da se nastavi rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela, te podnošenju izvještaja nadležnom tužilaštvu", istakli su iz MUP-a.

U saopštenju se dodaje da je Policijskoj stanici Gradiška prijavljeno jutros u 3.05 časova da je došlo do požara na objektu koji se nalazi na obali rijeke Save, u trgovačkoj radnji u vlasništvu penzionisanog policajca PU Gradiška Z.P.

"Nakon lokalizovanja požara od pripadnika VJ Gradiška, policajci će obezbijediti lice mjesta do završetka uviđaja. O događaju je upoznat dežurni tužilac OJT Banjaluka koji se izjasnio da u prijavi postoje elementi krivičnog djela 'Paljevine' i naložio da se nastavi rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela, te podnošenju izvještaja nadležnom tužilaštvu", rekli su iz MUP-a RS.