Policija srpske.jpg

Policijski službenici Policijske uprave Trebinje su u dane vikenda od 20. do 22.5.2022. godine, realizovali regionalnu akciju u saobraćaju pod nazivom „kontrola vozača pod dejstvom alkohola“.

Tokom regionalne akcije kontrolisano je ukupno 123 učesnik u saobraćaju, od čega je 88 alkotestirano.

Zbog vožnje u alkoholisanom stanju iz saobraćaja je isključeno 39 vozača od kojih je 6 lišeno slobode. Kontrolom vozača na vožnju pod dejstvom alkohola, utvrđeno je da je 39 vozača upravljalo putničkim automobilom pod dejstvom alkohola, od toga: količina alkohola u organizmu od 0,01 do 0,30 g/kg evidentirana je kod 3 vozača ( mladi vozači) količina alkohola u organizmu od 0,31 do 0,80 g/kg evidentirana je kod 20 vozača, količina alkohola u organizmu od 0,81 do 1,50 g/kg evidentirana je kod 10 vozača i količina alkohola u organizmu preko 1,51 g/kg evidentirana je kod 6 vozača.

Policijska uprava Trebinje apeluje na sve vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, da prilagode brzinu uslovima i stanju na kolovozu, te da ne upravljaju vozilom ukoliko su pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci koje mogu uticati na psihofizičku sposobnost vozača.