Nenad nesic.jpg

Izbori se moraju održati i novac mora obezbijediti Savjet ministara BiH, neprihvatljivo je bilo kakvo nametanje i upotreba bonskih ovlašćenja. Ovo je stav koji je iznio predsjednik DNS-a Nenad Nešić povodom najava Kristijana Šmita da bi mogla djelovati međunarodna zajednica.

''Ova zemlja ima svoje institucije i one treba da rade svoj posao. Čudno je da međunarodna zajednica sada brine o građanima a četiri godine nije brinula o tim istim građanima jer nije formirana Vlada Federacije BiH i te iste građane je ta ista međunarodna zajednica ostavila na repu za vakcine iz Kovaksa. U ovoj zemlji stvari idu naprijed samo kada su nam stranci daleko'', kazao je Nešić.

Predsjednik DNS-a ističe da DNS nikada nije i nikada neće podržati bilo kakvu upotrebu bonskih ovlašćenja, jer BiH ima svoje institucije i nije ničija gubernija.

''Možda je nekim strancima lijepo da dođu ovdje i budu važni i osjećaju se moćno, ali ovdje mi živimo i ovo je zemlja koju mi ostavljamo našoj djeci. Naše dvorište ne može niko urediti sem nas samih. Ovo što su stranci ovdje posadili nije uljepšalo dvorište nego je bačen korov sa kojim se danas borimo'', istakao je Nešić.

Lider DNS-a ponovio je poziv Savjetu ministara da konačno počne raditi u skladu sa Zakonom i predloži budžet institucija za 2022.godinu kako bi bilo riješeno pitanje finansiranja izbora.

''U normalnim zemljama, vlast pada kada budžet nije usvojen do Nove godine. Savjet ministara je imao zakonsku obavezu da budžet za 2022.godinu predloži do 15.oktobra prošle godine. Varaju se ako misle da će vlast sačuvati opstrukcijom izbora. Vladajuća garnitura SDA-SNSD-HDZ je već prošlost i to će biti verifikovano 2.oktobra'', poručio je Nešić.