TO 1-min.jpg

U Trebinju je večeras zvanično otvorena ljetnja turistička sezona u okviru dvodnevne manifestacije koju organizuju Grad Trebinje i gradska Turistička organizacija

Direktor Turističke organizacije grada Trebinja Mirjana Putica rekla je novinarima da je u okviru manifestacije planiran niz dešavanja različitog karaktera, a koncept je zamišljen kao sajam turističkih organizacija iz zemalja regiona sa kojima Trebinje sarađuje.

"Svi podaci ukazuju na to da će ove godine biti jako uspješna ljetnja turistička sezona, već imamo mnogo grupnih turističkih obilazaka Trebinja. Najveći broj gostiju dolazi iz Srbije, Crne Gore i BiH ali nas raduje podatak da imamo turiste iz Zapadne Evrope i skandinavskih zemalja", rekla je Putica.

TO 6-min.jpg

Direktor Turističke organizacije Republike Srpske Miodrag Lončarević rekao je novinarima da je grad Trebinje jedna od najposjećenijih turističkih destinacija u Srpskoj, te istakao da se turisti uvijek rado vraćaju u Trebinje.

"Grad Trebinje je top destinacija turističke ponude Republike Srpske. Turistička organizacija Republike Srpske ima itekako dobru saradnju sa Turističkom organizacijom grada Trebinja", rekao je on.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je u obraćanju da Trebinje spremno dočekuje ovu turističku sezonu te da će ona biti bogata sadržajima od kojih će se neki prvu put održati u ovom gradu.

TO-min.jpg

On je istakao da pokazatelji za prva četiri mjeseca ove godine pokazuju da će 2022. godina biti bolja nego prethodna.

"Turizam je jedna od tri grane na kojima zasnivamo naš razvoj i koja je kao takva dio strategije razvoja grada Trebinja do 2027. godine", rekao je Ćurić.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Istočno Sarajevo Igor Ikonić je istakao da je čast i zadovoljstvo što je i turistička organizacija na čijem je čelu gost na otvaranju ljetne turističke sezone. 

"Imamo odličnu saradnju sa TO Trebinje i koliko smo čuli u najavi očekuje se rekordna posjeta na jugu Hercegovine u odnosu na 2019. godinu. Mi imamo najuspješniju zimsku turističku sezonu i našim dragim prijateljima iz Trebinja želimo da ostvare sve ono što su zacrtali" rekao je Ikonić.

IMG-362516b7b1d899365a1f812a157c8dc7-V.jpg

U okviru večerašnje manifestacije predstavljena je nova ljetnja promotivna kampanja Turističke organizacije Trebinje pod nazivom "Grad koji volite".

viber_image_2022-05-20_23-01-53-127.jpg

Sutra će u centralnoj gradskoj ulici Jovana Dučića od 10.00 do 14.00 časova biti priređen svečani program koji obuhvata promociju ponude gostujućih turističkih subjekata u okviru brendiranih promotivnih štandova uz video prezentacije destinacija, raznovrstan kulturno-umjetnički program, zabavni sadržaj i dječiji karneval, dok će u okviru večernjeg programa od 21:30 časova biti priređen koncert popularnog "Dejan Petrović Big bend".