dnevni centar ugovori.jpg

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić danas je sa direktorom građevinskog preduzeća „Porobić“ iz našeg grada potpisao ugovor o nastavku radova na izgradnji Dnevnog centra za djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju, vrijedan oko 770.000 KM, koji će izvoditi konzorcijum preduzeća „Porobić“ d.o.o. i „Bankom inženjering“ d.o.o., oba iz Trebinja.

Ćurić je rekao da je ugovor sa prethodnim izvođačem jednostrano raskinut od strane Grada, jer nije ispoštovan i jer se kasnilo sa radovima zbog čega objekat još uvijek nije u funkciji.

„Sada je na novom tenderu izabran konzorcijum ‘Porobić-Bankom inženjering’. Rok za izvođenje predviđenih radova je 75 radnih dana od uvođenja izvođača u posao. Očekujem da objekat bude završen najkasnije do kraja godine, ali imam uvjeravanja da će to biti i ranije“, rekao je Ćurić.

On je istakao da će radovi u ovoj fazi biti finansirani iz ranije rezervisanih sredstava što je oko 450.000 KM (preostala sredstva iz humanitarne akcije „S ljubavlju hrabrim srcima“ i budžeta grada za prethodnu godinu), iz kredite sa 300.000 KM i dodatnih oko 20.000 KM  iz tekućeg budžeta Grada.

Direktor firme „Porobić“ d.o.o. Trebinje Zoran Porobić rekao je da je ugovorom predviđeno da budu urađeni fasada, krov objekta i prizemlje te okolno uređenje koje podrazumijeva prilaz objektu, oborinsku i fekalnu kanalizaciju i uređenje zelenih površina.

On je istakao da vjeruju da će radove završiti prije predviđenog roka.

Predsjednik Upravnog odbora Udruženja roditelja i djece sa poteškoćama u razvoju „Sunce nam je zajedničko“ Mijat Šarović istakao je da će izgradnja ovog objekta značajno poboljšati uslove boravka i rada svoj djeci i omladini sa poteškoćama u razvoju, ali i njihovim roditeljima.

Šarović je naveo da mu je drago što su radovi povjereni trebinjskim firmama.

Radovi na izgradnji Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju počeli su u decembru 2020. godine, ali prvobitni izvođač radova, firma „Energetik“ d.o.o. Banjaluka, nije ispoštovala ugovor, zbog čega je on i raskinut.