ana-milanovic.jpg

Košarkašice Crvene zvezde osvojile su ove sezone titulu šampiona Srbije u juniorskoj i u kadetskoj konkurenciji. Jedna igračica se posebno istakla u odličnom timu crveno-bijelih, a to je Trebinjka Ana Milanović.

Za kadetsku ekipu Crvene zvezde, Ana je ove sezone prosječno bilježila 21 poen, 9 skokova i 3 asistencije. Proglašena je i za MVP igračicu Triglav ženske košarkaške lige, a izabrana je i u idealnu petorku. Na finalnom turniru u Beogradu postigla je 53 poena i ponijela trofej najefikasnije košarkašice.

Sa juniorskom ekipom Crvene zvezde stigla je do titule pobjedom na finalnom turniru odigranom u Šapcu. Ponovo je Ana bila jedna od vodećih igračica tima u pohodu na zlatnu medalju. U finalnoj utakmici protiv Art Basketa postigla je 26 poena.

Ana Milovanović nastupa za srpsku reprezentaciju u mlađim kategorijama, gdje pruža odlične partije. Tome treba dodati činjenicu da imaju izuzetno dobre košarkašice u mlađim kategorijama reprezentacije Srbije, kao što su: Jovana Jevtović, Jovana Popović, Katarina Knežević, Lana Marić, Bojana Živković, Anđela Colić, Jana Vesić, Anđela Janić, Jelena Janković, Maša Buzić, Tara Dacić, Minja Aranđelović, Milica Đokić, Marija Avlijaš, Lana Mikeš, Jelena Lazarević ...