festival narodne muzike trebinje 2022.jpg

U Trebinju će od 20. do 23. avgusta biti održan festival narodne muzike "Nalepši grad - najljepša pjesma", čiji će specijalni gosti biti Haris Džinović i Željko Samardžić koji će prirediti koncerte na platou ispred Kulturnog centra.

Festival, koji organizuje "Adria Jadran", biće otvoren 20. avusta koncertom Harisa Džinovića, dok će noć poslije nastupiti Željko Samardžić. Tokom preostala dva dana festivala biće izvedeno po 20 starih izvornih pjesama koje će otpjevati 40 mladih pjevača.

Festival neće biti takmičarskog karaktera, a svi zainteresovani mladi pjevači, koji žele da učestvuju na ovom festivalu, moći će da se prijave na konkurs koji će biti objavljen krajem ovog mjeseca.

Na predstavljanju festivala u Trebinju, gost je bio pjevač Željko Samardžić, dok se putem video linka obratio Haris Džinović.

"Ovo je festival neće biti afirmativan samo za Trebinje, već i za mlade ljude koji treba da pokažu svoj talenat. Čitav život sam sanjao i dosanjao sam svoje snove tek u četrdesetim godinama. Daćemo sve od sebe da naš koncert bude nezaboravna trebinjska noć", naveo je Samardžić.

I Harisu Džinoviću drago je što će imati priliku da održi koncert u Trebinju, gradu odakle mu je bila majka, posebno jer će upravo on otvoriti ovaj festival.

Pozvao je Trebinjce i goste našeg grada koji u vrijeme festivala planiraju odmor u Trebinju da dođu na koncerte i uživaju.