U susret Patrijarhu.jpg

Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska pozvala je sav vjerni narod da dođe u susret i na doček Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju koji večeras dolazi u prvu kanonsku posjetu Trebinju.

"Povodom prve kanonske posjete patrijarha srpskog Porfirija, a u 'Danima Svetog Vasilija', Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj, u saradnji sa gradom Trebinjem i istočnohercegovačkim opštinama, pozivamo sve vjerne da u susret i na doček patrijarhu izađemo u utorak, 10. maja, u 19.00 časova, na uglu ulica Kralja Petra Prvog Oslobodioca i Jovana Dučića u Trebinju", rečeno je u Eparhiji.

Iz Eparhije su naveli da će u litiji Njegova svetost zatim biti ispraćena do trebinjskog hrama Svetog preobraženja Gospodnjeg, gdje će u njegovu čast biti služena Doksologija, a odmah potom u porti hrama održaće se koncert pravoslavne duhovne muzike, povodom proslave 130 godina od osnivanja Crkvenog hora pri hramu Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju "Sveti Vasilije Tvrdoški i Ostroški", uz koji će nastupiti i Srpsko pravoslavno crkveno pjevačko društvo "Pobratimstvo" iz Foče.

U srijedu, 11. maja, od 9.00 časova, u hramu Svetog preobraženja Gospodnjeg u Trebinju patrijarh Porfirije služiće Svetu patrijarašku liturgiju uz sasluženje mnoštva arhijereja, sveštenstva, monaštva i vjernog naroda ove eparhije.