Ani jovan ducic hodocasce2.jpg

Članovi Ansambla nacionalnih igara "Jovan Dučić" zajedno sa svojim prijateljima krenuli su da se poklone moštima Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog.

Nakon što je otac Dražen Tupanjanin blagoslovio učesnike, njih oko 80 je krenulo na put.

Prema riječima Nebojše Ratkovića Čelca, koji po 19. put ide na hodočašće, želja je da se zahvale Svetom Vasiliju za sve ono što je radio i radi za sve nas.

"Odmah nakon velikog našeg praznika 12. maja kad se vratimo u Trebinje, ujutro pakujemo kofere jer izvođački ansambl kreće za Novi Sad i Gajdobru gdje ćemo imati dva cjelovečernja koncerta", rekao je pred odlazak Ratković.

Među hodočasnicima je i šezdesetdvogodišnji Milivoje Paovica koji po prvi put kreće pješke do Ostroga.

"Odavno u meni postoji želja da budem hodočasnik do Ostroga. Nadam se u Gospoda Boga i sve svete da ću doći do cilja. Ovo je za mene fantastično jer idemo da se poklonimo našem svecu. Planinar sam i imam iskustva sa pješačenjem tako da mislim da neće biti problema", jasan je Paovica.

Ani jovan ducic hodocasce1.jpg

Član ANI "Jovan Dučić" Tatjana Pikić je i prošle godine išla na put koji je za nju bio jedno prelijepo iskustvo.

"To treba da doživi svako ko može. Prošle godine nije bilo nijedne povrede, nijednog bola i žulja, a sve je išlo tako lagano. Taj osjećaj kad se dođe pod Ostrog svi zajedno to se ne može riječima opisati već samo doživjeti. Par puta sam ranije išla na hodočašće do Mrkonjića", poručila je Pikićeva.