Nebojsa vukanovic.jpg

Predsjednik Liste za  pravdu i red Nebojša Vukanović rekao je da ovaj politički subjekt neće podnijeti samostalnu kandidaturu za srpskog člana Predsjedništva BiH, te da on jedino može biti kandidat ujedinjene opozicije.

Vukanović je u video objavi istakao da je ta odluka donesena na nivou Liste i da bi se njegovom samostalnom kandidaturom opozicija podijelila u dva kolosijeka, što bi značajno pomoglo SNSD-u i Miloradu Dodiku, kao i da bi to prekršilo dogovor opozicije sa Jahorine.

Kao jedan od razloga odustajanja od podnošenja prijave za ovu kandidaturu Vukanović je naveo i neophodnost prikupljanja 5.000 potpisa i plaćanje takse od 25.000 KM.

"Objektivno, ne znam kako skupiti toliki novac. Mi imamo samo manji prihod od Grada Trebinja. Nije mala stvar prikupiti te pare", naveo je Vukanović.

Sada će, kaže, prikupljati potpise za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

"Za Narodnu skupštinu potrebno je 3.000 potpisa i 18.000 KM, a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH 5.000 potpisa i 25.000 KM. Počinjemo sa prikupljanjem tih potpisa i imaćemo liste u svim izbornim jedinicama", istakao je Vukanović.