saborni hram trebinje (3).jpg

Kancelarija EU u BiH organizovaće u petak i subotu, 6. i 7. maja u Trebinju niz manifestacija povodom Dana Evrope, kojim će prisustvovati i šef Delegacije EU u BiH Johan Satler.

U Muzeju Hercegovine će u petak od 18.00 časova biti održan koncert klasične muzike u izvođenju Simfonijskog orkestra Trebinje.

U subotu, 7. maja, na glavnoj pijaci u Trebinju od 10.00 do 11.00 časova biće održano predstavljanje "Ukus Hercegovine", na kojem će tradicionalne hercegovačke proizvode predstaviti lokalni proizvođači i korisnici sredstava programa EU u BiH za rast i razvoj privrede.

Posjeta Trebinju završava se na dokovima Trebišnjice u 14.00 časova "Trebinjskom regatom", trkom tradicionalnim lađama, dok će najboljim ekipama biti dodijeljene nagrade.

Satler će, zajedno sa brojnim ambasadorima zemalja članica EU u BiH i lokalnim sportistima, u Trebinje doći iz Ravnog, vozeći bicikl pitoresknom istorijskom Ćirinom stazom čiju je revitalizaciju podržala EU, navedeno je u saopštenju.

Povodom obilježavanja Dana Evrope, Kancelarija EU u BiH organizuje niz aktivnosti širom BiH koje slave talente i kulturna bogatstva Starog kontinenta, s posebnim fokusom na mlade u okviru "Evropske godine mladih".

U saopštenju se napominje da će ovo biti prve aktivnosti povodom Dana Evrope koje se organizuju uz velike javne događaje od početka pandemije.