Vladimir putin.jpg

Donijete su sve odluke po pitanju munjevitog udara u slučaju prijetnje strateškoj bezbjednosti Rusije, saopštio je ruski predsjednik Vladimir Putin.

- Ako se neko umiješa u situaciju u Ukrajini i bude stvarao prijetnju strateškog karaktera – udar će biti munjevit, upozorio je ruski lider, istakavši da će Moskva u tu svrhu upotrebiti sredstva koja ne posjeduju njeni protivnici.

Prema njegovim rečima, specijalna operacija u Ukrajini je spriječila veliki konflikt koji bi se odvijao na teritoriji Rusije.

-Želim ponovo da istaknem, svi zadaci specijalne vojne operacije koju izvodimo u Donbasu i Ukrajini od 24. februara biće sigurno realizovani kako bi u istorijskoj perspektivi bila garantovana bezbjednost Donjecke i Luganske Narodne Republike, ruskog Krima i cijele naše zemlje - uvkerio je on.

Po njegovim riječima, ruski vojnici su svojim junaštvom, odlučnošću, heroizmom spriječili realnu prijetnju koja se bila nadvila nad zemljom.

Rusija nikome nije potrebna

Ruski predsjednik je istakao da tako velika zemlja kao što je Rusija nikome nije potrebna, ona je opasnost za Zapad.

- Nezavisna, velika, ogromna država čak ni po njihovim zamislima nije potrebna. Oni smatraju da im predstavlja opasnost samo činjenicom njenog postojanja - rekao je Putin.