fk leotar zeljeznicar.jpg

U 27. kolu Premijer lige BiH FK "Leotar" gostuje u Tuzli kod FK "Sloboda". Nakon pobjede nad NK "Široki" Trebinjci idu u goste ekipi koja ih je pobijedila sa 1:0, a u Policama su igrali 1:1.

Tuzlaci imaju 26 bodova, a posljednji put su pobijedili 26. oktobra prošle godine ekipu FK "Rudar".

Pred put trener Miodrag Bodiroga je naglasio da njegova ekipa ulazi u utakmice sa ekipama koje su bodovno i po položaju na tabeli blizu Leotara. Prva u nizu je Sloboda.

"To je ekipa koja je u opasnoj zoni kao i mi. Moje mišljenje je da je ovo najspecifičnija ekipa u ligi koja je mijenjala kroz sezonu igrače, ali stil i način igre nisu. Insistiraju na čvrstini i jako su fizički dobra ekipa. Traže što prije da dođu do protivničkog gola i imaju dosta ubacivanja. Analizirali smo ih i spremni smo. Nadam se da ćemo se iz Tuzle vratiti neporaženi", jasan je Bodiroga.

Kapiten Đoko Milović nakon pauze u prošlom kolu zbog kartona spreman je da se u uhvati u koštac sa igračima Slobode.

"Mislim da smo u psihološkoj prednosti jer znamo da Sloboda ima dugi niz u kome nije pobijedila. Idemo da se nadigravamo i nadam se dobrom rezultatu", rekao je Milović.

Leotar i na ovoj utakmici nije kompletan jer neće igrati povrijeđeni Arežina i Dujaković, odranije Govedarica i Paranos imaju problema, a i Polić i Guzijan su van stroja.

Utakmica se igra u subotu sa početkom u 15.00 časova