20220421161641_715245.webp

Miljan Vujović (37) iz Bileće osuđen je na 14 i po godina zatvora u banjalučkom Okružnom sudu zbog ubistva Petra Bajčetića u Bileći i organizovanja zločinačkog udruženja.

U ponovljenom postupku presudu mu je izreklo vijeće kojim je predsjedavo sudija Blagoje Dragosavljević.

U ovom slučaju je prekvalifikovao krivično djelo te ga je sud osudio za ubistvo, dok ga je optužnica teretila za teško ubistvo, a takođe nije osuđen za pokušaj otmice. Sudija Dragosavljević je pojasnio da sud smatra da nema dokaza za teško ubistvo.

Kako je rekao, prilikom odmjeravanja kazne, sud je kao otežavajuće uzeo činjenicu da je optuženi više puta osuđivan, kao i kratak rok od izdržane ranije izrečene kazne do počinjenja ovog krivičnog djela.

"Otežavajuće je i to što je ubistvo počinjeno u naselju ispred zgrade gdje živio ubijeni. Olakšavajuće je cijenjeno korektno ponašanje optuženog na sudu", rekao je Dragosavljević.

Podsjećamo da je ranije u banjalučkom Okružnom sudu Vujović bio osuđen 15 godina robije.

Međutim tu presudu je ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske i vratio na novo suđenje.

Prema presudi, Vujović je Bajčetića ubio u noći između 19 i 20. septembra 2016. godine zajedno sa nepoznatom osobom.

U presudi se navodi da je prije toga Vujović na području Bileće organizovao zločinačko udruženje čije cilj bio vršenje iznude i otmice.

Tom udruženju pripadali su Đorđe Radmilović, Srđan Denda i Gavrilo Bjelica koji su već osuđeni te jedna nepoznata osoba.