policija-rs.jpg

Policajci Policijske stanice Gacko juče su rasvjetlili krađu na području ovog grada, a krađu su, prema njihovim saznanjima izvršile dvije maloljetne osobe, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

"Policijska stanica Gacko je dana 19.4.2022. godine oko 13.00 časova zaprimila prijavu od K.D., da mu je u posljednje tri do četiri noći, jedno ili više nepoznatih osoba, ukralo polovne dijelove kamiona, automobila i radne mašine, čija vrijednost otuđenih predmeta iznosi oko 2.000 KM", navodi se u saopštenju.

Operativnim radom na terenu i na osnovu prikupljenih informacija policajci Policijske stanice Gacko došli su do saznanja da su izvršioci krivičnog djela "Krađa" dva maloljetna lica, a otuđeni predmeti su pronađeni kod V.L. iz Gacka.

O svim činjenicama obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje na dokumentovanju krivično djela "Krađa", te da se maloljetne osobe ispitaju u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom u krivičnom postupku.

Rad na dokumentovanju krivičnog djela je u toku.