Vrelo-oko.jpg

Pumpna stanica na izvorištu vode Vrelo oko, sa koga se pitkom vodom snabdijeva cijelo Trebinje, u potpunosti se rekonstruiše zbog boljeg vodosnabdijevanja u cijelom gradu, a zbog razdvajanja starih potisnih cjevovoda na prostoru Trebinja u noći između utorka i srijede nije bilo vode sve do podnevnih časova u srijedu.

Miodrag Batinić, direktor "Vodovoda" Trebinje, kaže da se očekuje da svi radovi na rekonstrukciji budu okončani do kraja godine, ali se ne očekuje da oni više uzrokuju potpuni nestanak vode u gradu. 

"Osim razdvajanja starih potisnih cjevovoda, imamo potpunu zamjenu starog cjevovoda Fi 300 gdje će se ugraditi novi profil Fi 500, a kada se taj dio završi uradiće se nova hlorna stanica kod novog rezervoara, a poslije toga ide i zamjena starog potisnog cjevovoda, što će usloviti bolju snabdjevenost i bolje manipulisanje sistemom", kaže Batinić.

Podsjetivši da će cjelokupni radovi koštati 2.800.000 maraka, što finansiraju "Hidroelektrane na Trebišnjici", on kaže da je u okviru rekonstrukcije pri kraju izgradnja novog rezervoara, rekonstruisaće se i krovna stanica, ugradiće se i određeni broj pumpi na samom izvorištu, zajedno sa potisnim cjevovodima do novog i starog rezervoara.

"Ja se nadam da će cjelokupna rekonstrukcija biti završena do kraja godine jer imamo zacrtanu dinamiku poslova u narednih sedam-osam mjeseci, kada se očekuje stavljanje tog cjelokupnog sistema u rad. Što se tiče isključenja, ona se zasad ne očekuju, osim kratkotrajnih zastoja kada se nova hlorna stanica bude puštala u rad", dodaje Batinić, navodeći da će i ova kratkotrajna isključenja biti u noćnim satima, kako bi se što manje osjetio nedostatak vode.