veselin dutina agrarni fond.jpg

Prodajni objekat trebinjskog Agrarnog fonda "Treća dob" u Trebinju sutra će biti napunjen osnovnim životnima namirnicama nakon što je danas zaključen ugovor sa firmom koja će ga snabdijeti namirnicama, rekao je direktor Agrarnog Fonda Veselin Dutina.

Dutina je objasnio da je zbog potrošenih zaliha koje su bile planirane za mjesec dana i nemogućnosti nabavke robe usljed rata u Ukrajini i svjetske krize prodavnica za penzionere "Treća dob" bila prazna posljednjih dana, o čemu su obavijestili javnost i zamolili sugrađane za strpljenje.

On je objasnio da je 10. februara ove godine pokrenut prvi postupak javne nabavke vrijedan 116.000 KM za prodajni objekat "Treća dob" za period od tri mjeseca, na koji se javila samo jedna kompanija iz BiH, koja je nakon neophodne procedure obavijestila Agrarni fond da iz ekonomskih razloga nije u mogućnosti da prihvati obaveze iz sporazuma.

"Nakon toga išla je odluka o poništenju postupka javne nabavke, nakon čega smo mi po ubrzanoj proceduri pristupili novom postupku nabavke za prodajni objekat `Treća dob`", rekao je Dutina novinarima i naglasio da je potrebno minimalno 30 dana da se završi jedan postupak javne nabavke.

On kaže da su po ubrzanoj proceduri pokrenuli drugi postupak javne nabavke i jutros zaključili okvirni sporazum sa firmom iz Trebinja.

"Od sutra ujutru roba će početi da stiže u prodajni objekat `Treća dob`", naglasio je Dutina.

On je istakao da je juče ovaj fond stavljen na stub srama zbog optužbi, te istakao da prodajni objekat "Treća dob" nije doživio propast.

"Prošle godine prodavnica `Treća dob` je ostvarila ukupan prihod 217.996 KM, od tog iznosa Grad Trebinje je subvencionisao artikle u prodavnici sa oko 76.000 KM. To je ono što su manje ljudi koji imaju karticu `penzioner plus` platili za osnovne životne namirnice", rekao je Dutina.

Narodni poslanik Nebojša Vukanović juče je objavio fotografiju iz prodavnice "Treća dob", navodeći da se u istoj nalazi tek tri arikla - biber, germa i džem.