Izlozba teofil okiljevic2.jpg

U prijedorskoj Galeriji „Sreten Stojanović“ otvorena je izložba skulptura i crteža Teofila Okiljevića iz Trebinja.

Master vajarstva Teofil Okiljević prvi put izlaže svoje radove u gradu na Sani. Ovom izložbom otvorio je svoju ovogodišnju izlagačku sezonu. Priča da skulpturama i crtežima nastoji da sačuva tradiciju herecegovačkog kraja. 

– Ovdje je kombinacija različitih materijala od drveta, kamena, metala, tu ima spoja i jednog i drugog. Izloženi su crteži koji su rađeni i od silikona. Izložba pod nazivom „Crteži i skulupture“ zapravo objedinjuje sve te plemenite metale, pošto sam ja iz Trebinja tamo sam odrastao i sve je to povezano u jednu cjelinu i ja sam baš želio da naš hercegovački kraj, hercegovačku tradiciju da predstavim ovdje u Prijedoru kroz moje radove koji su proizvod cijele moje zemlje i mog podneblja – kaže Okiljević.

Osim izložbe u Prijedoru predložen je od strane Kulturnog centra Trebinje da predstavlja Hercegovinu na kolektivnoj izložbi mladih "Pogledi 2022" u Galeriji 73 u Beogradu.

"Velika mi je čast što ću izlagati svoj rad na kolektivno izložbi mladih 'Pogledi 2022' u Galeriji 73 u Beogradu. Ovom prilikom zahvaljujem se Kulturnom centru Trebinje što je prepoznao moj rad i moje umetničko stvaralaštvo i tako mi pružili podršku koja je za mene u ovom trenutku jako važna. Hvala i Gradu Trebinju I vjerujem da ću svojim radom dostojno predstaviti svoj rodni grad i Hercegovinu", naveo je Okiljević.

Izlozba teofil okiljevic1.jpg