Zok leotar.jpg

U 22. kolu Prve lige Republike Srpske ŽOK "Leotar" je u Sokocu izgubio od OK "Glasinac" 3:1 (25:18, 25:21, 23:25, 25:15). Utakmica je trajala 91 minut, a ovo je bilo i posljednje kolo.

Trebinjke su završile prvenstvo na sedmom mjestu sa 35 bodova, a toliko bodova imaju i OK "Drina" iz Zvornika i OK "Radnik" (koji su na petom i šestom mjestu zbog bolje set razlike), uz 12 pobjeda i 10 poraza uz set količnik 40:38.

OK "Glasinac": Koprivica, D. Ašonja, Batinić, Zečević, Smiljković, Simić, A. Ašonja, Gladanac. Trener: M. Obrenović.

ŽOK "Leotar": Berak, Đedović, M. Radović, Gobović, Mijanović, Milović, Govedarica, Zotović, Vulić, Medan, A. Radović, Kukurić. Trener: M. Pešić.

Trener Mišo Pešić osvrnuo se na proteklu sezonu u kojoj je Leotar igrao treću sezonu zaredom.

"Uprkos određenim zdravstvenim i poteškoćama u sastavu na pojedinim utakmicama, uspjeli smo ostvariti plasman u sredini tabele. Ostaje žal za nekim izgubljenim bodovima, posebno na domaćem terenu, sa kojim bi plasman bio još bolji. Istovremeno, u sjećanju ostaju i neki odlični mečevi i osvojeni bodovi, često i protiv favorita u tom trenutku. Trudili smo se da priliku dobiju i neka nova, mlađa lica, koja će nadamo se nositi igru kluba u narednom periodu", rekao je Pešić.

Trener trebinjskih odbojkašica odaje priznanje i zahvalnost iskusnoj Jeleni Kozić i Dijani Jeremić koje su svojim ponašanjem, radom, iskustvom i znanjem mnogo značile njegovoj ekipi.

"Djevojkama koje su igrale posljednju utakmicu i još nekim koje nisu bile u sastavu ogromna zahvalnost na svemu što su pružile u ovoj sezoni, na odricanjima zbog školskih obaveza, na žrtvovanju izlaska u grad zbog treninga petkom veče. Zahvalnost dugujemo i našim članovima, trenutno na fakultetima, na podršci prije svake utakmice", istakao je Pešić.

Iz ŽOK "Leotar" najavljuju 7. Vaskršnji turnir za pionirke na kome će biti šest ekipa: ŽOK „Crvena zvijezda“ Obudovac, OK „Gimnazijalac“ Kotor, OK „Radnički“ Kragujevac, ŽOK „Modriča-Optima“ Modriča, OK „Maglić“ Foča i ŽOK "Leotar", koje su podijeljene u dvije grupe.

Utakmice će se igrati u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" i u dvorani Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj". Turnir se igra 19 i 20. aprila, a svečano otvaranje je 19. aprila u 15.00 časova u dvorani O.Š. "Jovan Jovanović Zmaj".