Arezina leotar.jpg

Gol fudbalera Leotara Filipa Arežine za pobjedu Trebinjaca protiv ekipe Širokog već je proglašen golom sezone. A kako i ne bi bio kad je ovo jedan od naljepših golova ikad viđenih na Policama.

Sporski novinari ovaj gol već nazivaju i remek djelom fudbala, posebno jer je postignut iz slobodnog udarca sa udaljenosti od oko 30 metara.

Lopta je pogodila desni ugao gola gostiju. To je bio neodbranjiv šut i ovaj gol će se sigurno mnogo puta prikazivati na malim ekranima. Nije izostala erupcija oduševljenja ne samo na klupi Leotara, nego i među domaćim navijačima

Arežina uopšte nije bio starter u ovom meču, nego je šansu dobio s klupe. I to već u trećem minutu!

Trebinjci su iskoristili "rupu" u pravilima, prema kojoj svaki tim u m:tel Premijer ligi BiH na startu susreta, ali i ne tokom cijelog toga meča, mora da ima bar jednog igrača mlađeg od 21 godine. Odluka o tome koji mladić će dobiti šansu od starta pala je na Aleksu Medana, ali je on već nakon nepunih 180 sekundi svoje mjesto ustupio iskusnijem Arežini...

Arežina je igrao do 66. minuta, a onda je Milić ušao umjesto njega.

Do kraja su Trebinjci zadržali prednost i upisali tri izuzetno vrijedna boda koja im omogućavaju nastavak trke za očuvanje premijerligaškog statusa.