vjetroelektrana-hrgud-e1481792492190.jpeg

Njemačka će kao vid sankcije Miloradu Dodiku i rukovodstvu Republike Srpske obustaviti pripremu četiri infrastrukturna projekta u Srpskoj u iznosu od 105 miliona evra.

Njemačka poručuje da su potezi Narodne skupštine Republike Srpske koje povlači od kraja 2021. neprihvatljivi jer imaju za cilj slabljenje BiH. Te je to ocijenjeno kao velika opasnost.

– Shodno tome Njemačka će kao vid sankcije Miloradu Dodiku i rukovodstvu Republike Srpske obustaviti pripremu četiri infrastrukturna projekta u Srpskoj u iznosu od 105 miliona evra sve dok se odluke NSRS ne povuku i blokada institucija BiH ne bude okončana – navedeno je u noti koja je dostavljena BiH.

Radi se o projektima Rehabilitacije HE Trebinje, faza IV, Rehabilitacija HE Trebinje, faza III, Vjetroelektrana Hrgud i Snabdijevanje otpadne vode Gradiška.

U noti koja je dostavljena BiH, Vlada Njemačke poručuje da čvrsto stoji na strani BiH te da će se odlučno suprostaviti svakoj političkoj i ekonomskoj destabilizaciji BiH.

Podsjetimo i ranije je visoki predstavnik Kristijan Šmit upravo govorio o ekonomskim sankcijama i posljedicama po Srpsku zbog politike Milorada Dodika, piše Klix.