Fk leotar sarajevo.jpg

U 26. kolu Premijer lige BiH FK "Leotar" u Trebinju dočekuje HNK "Široki" iz Širokog Brijega. Pogled na tabeli govori sve jer je domaćin na desetom mjestu sa 21 bodom, a gosti se nalaze na šestom mjestu sa 33 boda.

U prethodne dvije utakmice Trebinjci su obje utakmice izgubili jer je u gostima bilo 2:0, a u Trebinju 1:3. Svaka utakmica za Leotar u borbi za opstanak je biti ili ne biti. Tako i ova u kojima će domaćin tražiti bodove spasa jer samo ga pobjeda drži u dobroj nadi za opstanak.

Među igračima i stručnim štabom vlada pozitivna atmosfera jer su svi svjesni kakav je ulog. Svi su raspoloženi i obećavaju da će dati svoj maksimum i da će nakon 90 minuta igre biti pozitivan rezultat u njihovu korist.

Potrebna im je i podrška navijača sa tribina i zato pozivaju sve ljubitelje fudbala da dođu i da ih bodre tokom utakmice.

Trener Miodrag Bodiroga ne može da računa na Govedaricu i Milovića, ali se u sastav vraća Aćimović. S druge strane gosti dolaze rasterećeni i znaju da je svaka utakmica prilika za dokazivanje.

U njihovim redovima neće biti Rozića i Muse, a vjerojatno ni Bosančića i Mujana.

Glavni sudija utakmice biće Sabrija Topalović iz Zenice, sa pomoćnicima Borisom Dujmovićem iz Mostara i Emirom Zahiragićem iz Sarajeva, a četvrti sudija je Admir Šehović iz Sarajeva.

Utakmica u Policama se igra u subotu sa početkom u 13.00 časova.