skola gorica rekonstrukcija.jpg

Počela je rekonstrukcija Osnovne škole "Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški" u naselju Gorica, a svi radovi treba da budu završeni u naredna tri mjeseca, rekao je za TrebinjeLive.info direktor ove ustanove Milorad Nadaždin.

Nadaždin je istakao da su radovi počeli zamjenom prozora i vrata na objektu škole, a da će biti nastavljeni kroz saniranje fasade i krova i izgradnju nove kotlovnice.

Ukupna vrijednost svih radova je 930.000 KM.

"Kroz projekat energetske efikasnosti, koji finansira Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju i UNDP, za rekonstrukciju koja će obuhvatati demontažu svih starih i postavljanje novih otvora, izradu toplotne izolacije, fasade i krova te zidanje nove kotlovnice obezbijeđeno je 680.000 KM", naveo je Nadaždin.

On je istakao da je za mašinsko opremanje kotlovnice odobreno 250.000 KM, a da će lož ulje, koje su do sada koristili za grijanje, zamijeniti peletom, pa očekuju i znatne uštede na ovim troškovima.

U toku je, kaže Nadaždin, i izrada projekta za postavljanje ograde oko dvorišta škole, kako bi se i ono moglo urediti u budućem periodu.

Tokom posljednjih pet godina u renoviranje škole, uključujući ovaj projekat koji se realizuje, uloženo oko 1.500.000 KM, a obnovljeni su sportska dvorana i svlačionice te renovirano i savremenom tehnikom opremljeno nekoliko učionica i kabineta.