sarovic dnevni centar.jpg

Izgradnja Dnevnog centra za djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju u Trebinju biće nastavljena u maju kada bude završena procedura izbora novog izvođača radova, a završetak projekta očekuje se do kraja godine, rekao je predsjednik Upravnog odbora Udruženja roditelja i djece sa poteškoćama u razvoju "Sunce nam je zajedničko" Mijat Šarović.

On je objasnio da je do zastoja u izgradnji Dnevnog centra došlo zbog odsustajanja dosadašnjeg izvođača radova - preduzeća "Energetik" DOO Banjaluka, te dodao da očekuje da će do kraja godine korisnici useliti u novi Dnevni centar.

"Dosad je sve urađeno u skladu sa zakonom. U humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima", koju je organizovala predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović obezbijeđeno je 627.000 KM, a do sada je utrošeno 203.000 KM. Grad je odobrio iz kreditnog zaduženja 300.000 KM, tako da je danas na računu 726.909 KM. Ovaj novac je dovoljan da se u potpunosti završi prvi sprat ovog objekta. Nadam se da ćemo to uraditi do kraja ove godine", rekao Šarović.

On je naveo da su neistinite sve informacije koje su pojedinci iznosili o navodnom netransparentnom trošenju novca za izgradnju ovog objekta.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je novinarima da je grad jednostrano raskinuo ugovor sa prethodnim izvođačem radova na Dnevnom centru, jer nisu ispoštovali predviđene rokove, jer ta firma finansijski nije bila sposobna da završi projekat do kraja.

"Ništa nije zloupotrijebljeno, ništa nije iskorišteno kako ne treba, sve stoji na računu Grada Trebinja i mi smo u ovoj godini obezbijedili dodatna sredstva koja su od samog početka nedostajala, budući da je projekat vrijedan više od milion KM", rekao je Ćurić.

On je dodao da je projekat od velikog značaja za Trebinje i da će, ukoliko bude potrebno, grad obezbijediti sva neophodna sredstva da bi se ovaj projekat završio.