Nenad nesic.jpg

''Denis Zvizdić ili je neznalica ili se pravi neznalicom kada se poziva na nepostojeći Zakon o zabrani raspolaganja državnom imovinom BiH, te poziva OHR i Tužilaštvo BiH da reaguju zbog usvajanja i stupanja na snagu Zakona o nepokretnoj imovinu koja se koristi za funkcionisanje javne vlasti u Republici Srpskoj. Zapanjuje licemjerstvo sarajevskih političara koji su protiv miješanja stranaca kada je u pitanju Izborni zakon, jer im ne odgovara činjenica da može doći kraj predstavi u kojoj Hrvatima biraju člana Predsjedništva BiH, a onda mole strance da intervenišu protiv Republike Srpske.''

Ovo je izjavio predsjednik DNS Nenad Nešić povodom izjave predsjedavajućeg Predstavničkog doma PS BiH Denisa Zvizdića u kojoj poziva OHR i Tužilaštvo BiH da reaguju zbog zakona Narodne skupštine kojim se reguliše pitanje imovine organa javne vlasti u Republici Srpskoj.

''Da imovinom BiH možda ne smatraju i zgradu Vlade Republike Srpske i Administrativni centar Vlade u Istočnom Sarajevu? Da nisu možda oni napravili Administrativni centar grada Istočno Sarajevo, zgrade opština i javnih preduzeća širom Republike Srpske?'', pita predsjednik DNS.

Nešić podsjeća da, prema Dejtonskom sporazumu, BiH nema svoju imovinu, a da je OHR 2005. godine donio tri zakona kojim zabranjuje raspolaganje državnom imovinom entiteta i Brčko distrikta.

''Onda je taj isti OHR u Brčkom dozvolio knjiženje te imovine na institucije Distrikta. Čak i sami nazivi zakona OHR-a jasno kažu da su titulari državne imovine entiteti. Dodatno, Ustav Republike Srpske kaže da Republika uređuje svojinske i obligacione odnose, odnosno da ima puno pravo da donese Zakon o nepokretnoj imovini'', objašnjava Nenad Nešić, predsjednik DNS.

On je poručio Zvizdiću i da posjeti sajt OHR-a na kojem se nalazi spisak imovine koja je pod zabranom raspolaganja.

''To je isključivo imovina dobijena u skladu s međunarodnim Sporazumom o pitanjima sukcesije koji je 2001. godine potpisala BiH. Shvatam da je Zvizdić arhitekta, a ne pravnik, ali to nije razlog da obmanjuje javnost. Mada, moram priznati, da mi je simpatično gledati kako su im jedan dan stranci nepoželjni a drugi dan im kukaju'', kaže Nešić.

Dobronamjerno, kaže, savjetuje Zvizdiću i ostalim bošnjačkim političarima da prvo porazgovaraju sa sobom i odluče se šta hoće, te da počnu raditi posao za koji su debelo plaćeni umjesto što se uzdaju u nebo i zvijezde da neko drugi to umjesto njih radi.