golman rk leotar veselin savovic.JPG

Dokaz da škola i sport mogu zajedno je i kapiten RK "Leotar" Veselin Savović koji je nedavno diplomirao na Fakultetu za proizvodnju i mendžment.

Savović je dobio posebno priznanje kao mlad i perspektivan golman u Izboru za najboljeg sportistu grada Trebinja 2015. godine, bio je i đak generacije Srednje tehničke škole, a ovim je pokazao da je nastavio svoj sportski i obrazovni razvoj.

Prema njegovim riječima, trening za treningom zavolio je rukomet, ali nikad nije zapostavljao knjigu. Ponekad mu je bilo teško uskladiti školu i sport, ali uz dobro planiranje vremena pokazao je da se sve može.

"Treninzi uporedo sa učenjem oduzimaju dosta vremena, a možda je malo patio društveni život, ali se na kraju sve isplatilo. Mislim da se može postići dobar rad paralelno i u školi i sportu", jasan je Savović.

Bilo je poklapanja predavanja i treninga pogotovo od ulaska u Premijer ligu BiH i u klubu bi mu uvijek izašli u susret kad bi trebao više vremena za ispit ili predavanja.

Kapiten je na parketu, a samim tim i predvodnik i u svlačionici, a dokazao je i mladima da sport i škola mogu zajedno.

"Dobio sam čast da budem kapiten, polaskan sam tom titulom i ima stvari koje treba da ispunjava jedan kapiten. Trudim se da budem što bolji i na terenu i u svlačionici, ali to nije baš jednostavno i lako", iskren je Savović.

Sada ima jednu obavezu manje i više vremena da posveti treninzima i unapređivanju samog sebe.

"Zadovoljan sam trenutnom situacijom u klubu, ali se nikada ne možemo zadovoljiti jer treba da imamo i neke više ciljeve u životu, a tako i u rukometu. Što se tiče mene može bolje, a kao tim da napadnemo vrh", jasan je Savović.

Što se tiče škole Veselin ne misli da stane i u planu mu je da upiše master studije.