Vukanovic sarovic.jpg

Narodni poslanik iz Trebinja Nebojša Vukanović prijavio je policiji da ga je kod gradskog groblja pred majkom fizički napao predsjednik Udruženja djece i omladine sa poteškoćama u razvoju „Sunce nam je zajedničko“ i član Ujedinjene Srpske Mijat Šarović.

- Ne znam odakle se pojavio Mijat Šarović. On je iskočio iz auta, uhvatio me za košulju i malo smo se pogurali. Šarović je počeo da psuje vidno nervozan i neraspoložen. To je bilo bilo veoma neprijatno, ja sam u neku ruku navikao ali mi je bilo neprijatno što je majka bila tu I ljudi koji su prolazili – rekao je Vukanović.

Šarović ne negira tvrdnje Vukanovića, a kaže da je reagovao kao roditelj djeteta sa poteškoćama u razvoju, te da je stao u zaštitu sve djece Udruženja “Sunce nam je zajedničko” zbog, kako tvrdi, neistina koje iznosi Vukanović i Lista za pravdu i red, a vezano za izgradnju Dnevnog centra u Trebinju.

Šarović kaže da već mjesecima Vukanović i odbornici Liste za pravdu i red iznose neistine tako što aludiraju da je on novac koji je obezbijeđen za izgradnju tog centra zloupotrijebio.

- Da sam ja od moga djeteta uzeo jednu marku, ja koji se 25 godina brinem za djecu sa poteškoćama u razvoju, a taj čovjek to godinama iznosi. Uvijek će biti takva rekacija kada god bude takve laže iznosio, a ja sam tako reagova ne kao Mijat Šarović već kao roditelj i stao u zaštitu sve ostale đece – naglasio je Šarović.

Na drugoj strani Vukanović ističe da u svojim objavama nikoga ne optužuje.

- Naravno da niko nije spominjao nijednog člana Udruženje, a postavljeno je samo jedno pitanje gradskoj upravi gđe je novac i zašto projekat nije završen – ističe Vukanović.