Kvs leotar sarajevo.jpg

Plivači KVS „Leotar“ proteklog vikenda, na Međunarodnom plivačkom mitingu „Sarajevu s ljubavlju 2022", koji je održan na Olimpijskom bazenu „Otoka“, osvojili su osam medalja: dvije zlatne i po tri srebrne i bronzane medalje.

Jovan Vukoje u kategoriji B (17–18. god.) se okitio zlatnim medaljama  u disciplinama 1.500m slobodno i 400m mješovito, dok je u apsolutnoj kategoriji u disciplini 1.500m slobodno osvojio bronzanu medalju.

Igor Kundačina u kategoriji D (13–14. god.) osvojio je pet medalja. Srebro je Igor osvojio u disciplinama 50 i 200m leđno, 50m prsno, dok se bronzanim medaljama okitio u disciplinama 100 i 200m prsno.

„Kao i na prethodnim takmičenjima naši plivači su i u Sarajevu ostvarili zapažene rezultate tako da iz takmičenja u takmičenje odlično predstavljaju kako naš klub, tako i grad. U aprilu nas očekuju nova takmičenja na kojim očekujemo rezultatski napredak i da u pravom svjetlu predstavljaju Trebinje i naš klub“, ističe Veljko Piljević, trener u KVS Leotar.

Miting je sertfikovan od strane FINA za isplivavanje normi za Svjetsko prvenstvo Fukuoka 2022.

MPM „Sarajevu s ljubavlju“ ovo godine je okupio 379 plivača iz 34 kluba sa prostora Srbije, Slovenije, Crne Gore i BiH. Na mitingu su učestvovali osvajači medalja sa svjetskog i evropskog prvenstva.