Bozidar vucurevic dzudo.jpg

Članovi Džudo kluba Leotar su tokom proteklog vikenda nastupali na Prvenstvu BiH za kadete i mlađe pionire u Lukavcu i na "Grand slemu" u Antaliji u Turskoj.

Džudista Božidar Vučurević je nastupio na takmičenju u Antaliji, koje je jedno od najjačih u džudou. Boduje se za svjetsku rang listu, odnosno za Olimpijske igre.

Vučurević je u prvoj borbi pobijedio predstavnika Kazahstana Arkabaj Baraka, a u drugoj borbi je na zlatni bod poražen od predstavnika Francuske, svjetskog prvaka Djalo Alpha Omara.

Osvojio je 120 poena čime je postao najbolje plasirani džudista u muškoj konkurenciji ispred reprezentacije BiH.

U narednom periodu Vučurevića očekuju pripreme u Mađarskoj, Evropski kup u Dubrovniku i Sarajevu, kao i Evropsko prvenstvo u Bugarskoj.

Na  prvenstvu BiH za kadete i mlađe pionire koje je tokom vikenda održano u Lukavcu džudisti Leotara ostvarili su dobre rezultate. Prvak BiH postao je Vidak Maljević koji je sve borbe pobijedio najvećim skorom - ipponom.

Sa ovom titulom plasirao se na Svjetsko i Evropsko prvenstvo, a već ovoga vikenda ga očekuje kontrolno takmičenje Evropski kup u Teplicama-Češka.

Medaljama na prvenstvu BiH za mlađe pionire okitili su se i:

Ivan Marinović Ot  -50 kg mlađi pioniri  bronza,

Jana Runjevac -44 kg mlađe pionirke bronza, 

Matija Sorajić -34 kg mlađi pioniri bronza.

Narednog vikenda džudiste Leotara očekuje i  prvenstvo BiH za juniore i starije pionire koje se održava u Vitezu.