crna gora.jpg

Na mejl Vlade Crne Gore, Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i na jedan od imejlova glavnog grada danas je stigla prijeteća poruka koju potpisuje organizacija "Muška država" na čijem čelu se nalazi ruski esktremista Vladislav Pozdnjakov, koji je nedavno boravio u Crnoj Gori, piše Pobjeda.

Naime, u poruci su navedeni zahtjevi ove organizacije, a koji se odnose na promjenu vlasti u Crnoj Gori i promjenu rukovodstva u ANB-u. U prijetećem imejlu stoji i da će u slučaju neispunjavanja zahtjeva "sve škole biti dignute u vazduh".

Iz Vlada su potvrdili da je na njihovu adresu stigla prijeteća poruka, kao i da su tim povodom obavijestili nadležne organe, koji će, kako kažu, preduzeti dalje mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja ovog slučaja.

Iz glavnog grada je potvrđeno da su primili ovaj mejl.

"Potvrđujemo da smo primili mejl prijeteće sadržine. Očekujemo reakciju nadležnih organa", kazali su iz Glavnog grada, najavljujući da će slučaj prijaviti policiji.

Direktori pojedinih škola u Crnoj Gori su, nakon dojava o bombi u tim ustanovama, preduzeli sve neophodne mjere i djeca su bezbjedna, potvrđeno je iz crnogorskog Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Osnovne škole "21. maj" i "Vuk Karadžić" u Podgorici, kao i "Marko Miljanov" u Bijelom Polju, evakuisane su danas nakon dojave da su u njima podmetnute bombe.

Iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta rekli su za crnogorske medije da je procjena bezbjednosne situacije u nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, te da će obavijestiti javnost o svim daljim koracima, nakon dobijanja neophodnih informacija od MUP-a.

Državni sekretar u crnogorskom MUP-u Zoran Miljanić rekao je da nema potrebe za širenjem panike i da treba prepustiti nadležnima da obavljaju svoj posao.

"Uprava policije, MUP, tužilaštvo rade sve što je potrebno da se otkrije ko šalje prijeteće poruke", dodao je on.

Iz policije navode da preduzimaju sve mjere i radnje iz njihove nadležnosti i da će se uskoro oglasiti saopštenjem.