Kk leotar posusje tb.jpg

Subotnje popodne i veče trebinjski ljubitelji fudbala i košarke moći će da uživaju u igrama svojih ljubimaca u premijerligaškim utakmicama.

FK "Leotar" će u 24. kolu Premijer lige u Policama dočekati FK "Sarajevo". Prije mjesec dana meč između ova dva kluba u Trebinju je završio pobjedom gostiju od 0:2. U proteklih 15 dana pauze zbog utakmica reprezentativnih nastupa ekipa Leotara se pripremala za ovaj meč protiv ekipe koja se nalazi na četvrtom mjestu na tabeli sa 35 bodova.

Trener Miodrag Bodiroga je istakao da su ovu pauzu iskoristili da pojačaju rad na treninzima prvenstveno da se igrači koji su se ranije priključili dovedu na zadovoljavajući nivo fizičke spreme.

"Igrači su spremni i svjesni važnosti utakmice i kvaliteta protivnika. Optimista sam i vjerujem da će se utakmica razlikovati od one prije mjesec dana. Željezničar je dao dobar odgovor kako se može igrati protiv Sarajeva. Jako visoko, čvrsto sa dosta kontakata, a mi to nismo sa njima uradili i stigla je kazna u prvih 15 minuta i gosti su završili utakmicu", rekao je Bodiroga.

Trener Leotara ni dalje ne može da računa na Govedaricu, a neizvjestan je i Aćimović.

Utakmica se igra u subotu u Policama sa početkom u 15.00 časova.

KK "Leotar" u 22. kolu Prvenstva BiH u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" dočekuje HKK "Široki" iz Širokog Brijega. Gledajući tabelu Trebinjci imaju jedan poraz i utakmicu više od svog protivnika, ali su dobili utakmici u Pecari 80:81, košem Nikole Đurasovića u posljednjoj sekundi.

Igrači Leotara su svjesni da im u goste dolazi član ABA 2 lige koji se nalazi na četvrtom mjestu ovog takmičenja i da moraju da daju 100 odsto svojih mogućnosti ako žele da dođu do pobjede nad renomiranim protivnikom.

Trener Marko Ičelić je pohvalio igrače koji su do sada dosta uradili bez obzira na poteškoće i probleme (povrede, bolesti) kroz koje je prolazila njegova ekipa.

"Što se tiče utakmice protiv Širokog znamo ko je favorit, ali se nikada nismo predavali ni u jednoj utakmici pa nećemo ni sada. Treba da pokušamo iskontrolisati njihovu igru u tranziciji i kroz veliku energiju parirati im u agresivnosti. Biće teško, dobiti Široki dva puta u sezoni nije lako, ali ne i nemoguće", poručio je Ičelić.

Utakmica se igra u subotu u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" sa početkom u 19.00 časova.

Uprave i igrači oba trebinjska premijerligaša pozvali su navijače da dođu u Police, a nakon toga u Sportsku dvoranu da podrže ekipe Leotara do novih pobjeda.