het stipendije 2022.jpg

Uprava preduzeća "Hidroelektrane na Trebišnjici" potpisala je danas ugovore o dodjeli 100 stipendija za studente, za šta je izdvojeno 150.000 KM na godišnjem nivou.

Direktor preduzeća "Hidroelektrane na Trebišnjici" Gordan Mišeljić rekao je novinarima da je, kao i prethodnih godina, iznos mjesečne stipendije 150 KM, a studenti će ih primati 10 mjeseci u toku godine.

"Fakulteti koje stipendiramo moraju biti uvršteni u sistematizaciju `Hidroelektrana na Trebišnjici` i time smo nastavili tradiciju. Zadovoljstvo nam je da najtalentovaniju djecu naše regije možemo stimulisati za njihov veliki trud i rad koji ulažu tokom studija", istakao je Mišeljić.

On je dodao da će isplata stipendija početi već u aprilu, a dodijeljene su prvenstveno studentima tehničkih fakulteta, ali i Pravnog i Ekonomskog, odnosno onih zanimanja koja su u sistematizaciji preduzeća "Hidroelektrane na Trebišnjici".

Slavko Dobranić otac studentkinje Industrijskog inžinjerstva u Novom Sadu koja je dobila stipendiju "Hidroelektrana na Trebišnjici" rekao je da će stipendija olakšati finansiranje studija, budući da su u porodici dva studenta.

Bilećanka Vera Bojović, koja je samohrana majka studenta četvrte godine poslovne informatike, zahvalila je upravi preduzeća "Hidroelektrane na Trebišnjici" za ovu stipendiju, istakavši da ona mnogo znači jer bi u suprotnom izdržavanje studenta bilo teže.