aerodrom.jpg

Savjet ministara utvrdio je Prijedlog osnova za vođenje pregovora radi zaključivanje Memoranduma o razumijevanju i saradnji na realizaciji infrastrukturnog projekta "Izgradnja aerodroma Trebinje" između Savjeta ministara i Vlade Republike Srbije.

- Predloženim osnovama se utvrđuju osnovni pravci buduće saradnje, s ciljem realizacije projekta "Izgradnja aerodroma Trebinje", uz poštovanje dobre međunarodne prakse i zakonodavstva dvije države - saopšteno je iz Savjeta ministara.

Istovremeno, na ovaj način se uspostavlja osnov za nastup dvije države prema trećim zainteresovanim stranama i dostupnim izvorima za finansiranje ove važne investicije, koja će omogućiti veći protok ljudi, roba, kapitala, usluga, a samim tim i ekonomski razvoj.

Ministarstvo komunikacija i transporta i Kancelarija za zakonodavstvo Savjeta ministara tehnički će doraditi Prijedlog osnova prije upućivanja Predsjedništvu BiH u dalju proceduru odlučivanja, a za bh. potpisnika je predložen ministar komunkacija i transporta.