zatvoreni bazen.jpg

Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ i ove godine će posredstvom Javne ustanove "Bazeni" finansirati održavanje tri plivačka objekta u njihovom vlasništvu, za šta su u ovoj godini obezbijedile 520.000 KM bez PDV-a.

U HET-u navode da su juče potpisali ugovor o održavanju bazena u vlasništvu ovog preduzeća sa ustanovom "Bazeni", čime će ona održavati otvoreni i zatvoreni olimpijski bazen i bazen u naselju Bregovi.

"Zatvoreni bazen je najveći objekat koji je HET izgradio sopstvenim sredstvima u posljednjih 40 godina. I on ostaje kao trajni pečat odgovorne politike HET-a prema Trebinju, a ujedno je ispunjena i obaveza našeg preduzeća koja datira još iz sedamdesetih godina prošlog vijeka", kaže za TrebinjeLive.info izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove HET-a Ilija Tamindžija.

Tamindžija je naveo da će HET od izgradnje ovog objekta imati značajne godišnje prihode od svih vrsta karata, iznajmljivanja za pripreme i od zakupnina poslovnih prostora.

"Već ima nekoliko klubova i reprezentacija koji žele da svoje pripreme održe u našem zatvorenom bazenu. Svi poslovni prostori će biti iznajmljeni, a nakon prvih godinu dana rada biće jasnija i slika o prihodima od prodaje karata", istakao je Tamindžija.

Kaže i da je izgradnja zatvorenog bazena trajala duže od predviđenog roka, ali da je ona uspješno završena i da je Trebinje dobilo objekat kakav je zaslužilo.

"Ovaj objekat ostaje generacijama Trebinjaca bez obzira na to ko je na vlasti. Trebinje danas ima zatvoreni bazen kome zavide mnogi", rekao je Tamindžija.

Tamindžija je pojasnio da kompleks zatvorenog bazena ima oko 10.000 metara kvadratnih prostora.

"Cijena izgradnje jednog metra kvadratnog kompleksa zatvorenog bazena je oko 1.300 KM. Kada vidite mašinsku i elektro fazu radova - tokom kojih je ugrađena najsavremenija oprema dostupna na tržištu - jasno je o kakvom se ozbiljnom objektu radi", pojasnio je Tamindžija.

Govoreći o odživosti bazena, Tamindžija je kazao da je urađen objekat po najvišim standardima energetske efikasnosti, da je instaliran sistem grijanja i hlađenja putem toplotnih pumpi i solarnih panela koji će donijeti značajne uštede na troškovima električne energije.

Zatvoreni bazen u Trebinju biće otvoren 25. aprila vaterpolo utakmicom između selekcija Srbije i Crne Gore koja počinje u 18.00 časova uz direktan televizijski prenos.