Korona bolnica.jpg

U trebinjskoj Bolnici je od 10. aprila 2020. do današnjeg dana na podršku respiratora bilo priključeno 60 pacijenata od kojih je njih 17 preminulo, a koji su se borili sa posljedicama virusa korona, kažu za TrebinjeLive.info u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Od ukupnog broja pacijenata njih oko 50 odsto zahtjevalo je podršku na invanzivnom respiratoru, koji podrazumijeva intubaciju, a sve u zavisnosti od nivoa saturacije (zasićenja kiseonikom) pacijenta.

Tokom perioda pandemije u trebinjskoj Bolnici liječeno je oko 2.300 pacijenata koji su imali posljedice izazvane infekcijom virusom korona.

Ovi podaci, koji su zvanično saopšteni iz Bolnice, veoma su važni da se kažu javnosti, s obzirom na to da su pojedini opozicioni odbornici na današnjem zasjedanju skupštine grada tvrdili da je smrtnost na respiratorima 100 odsto.

Očigledno - svjesno ili ne - obmanuli su javnost!

Tako je odbornik Liste za pravdu i red Nebojša Milišić i danas, iako po struci nema nikakvih dodirnih tačaka sa medicinom, davao stručne analize o liječenju pacijena u trebinjskoj Bolnici tokom pandemije, iznoseći podatke za koje se pokazalo da nisu istiniti.

nebojsa milisic.png

Milišić je tako tvrdio da su preminuli svi pacijenti koji su zahtjevali podršku respiratora, a podaci trebinjske Bolnice ga u potpunosti i na svu sreću demantuju.

Ovakvo neodgovoran javni nastup jednog odbornika je krajnje nedopustiv, uzimajući u obzir činjenicu da je više trebinjskih porodica izgubilo svoje najmilije baš od posljedica zarazne bolesti kovid-19.

Milišiću nije bilo dovoljno što mu je kolega iz odborničkih kluba Srđan Simović ukazao da podatak koji iznosi nije tačan, već je nastavio po svome i dalje tvrdeći već ispričanu priču o stotinuodstotnoj smrtnosti.

On je u odgovoru Simoviću rekao i da su njegovi podaci o ovakvoj smrtnosti podaci iz Bolnice, ali da ne može da kaže ko mu ih je saopštio.

Na ovako nesmotrene izjave odbornika Milišića reagovali su i iz trebinjske Bolnice, navodeći da su razočarani činjenicom da ljudski životi našim pojedinim  sugrađanima predstavljaju samo statistički podatak.

Bolnica trebinje.jpg

"Tim je veće razočarenje što ti isti pojedinci manipulišu podacima kako im odgovara, kako bi u nedostatku vlastitih inovativnih ideja, projekata i svega za dobrobit zajednice, makar tim putem stekli političke poene na, nažalost, prljav način", poručili su iz Bolnice.

Onima kojima je ljudski život samo broj, iz Bolnice su poručili da ta njihova „stotinuodstotna smrtnost“ i bogohulnička priča nisu primjereni, i štaviše bolni su za sve ljekare i medicinske sestre koji su preživjeli medicinsku golgotu, a posebno za pacijente i njihove porodice.