Sindikalni koncert iz bloka trebinje 20221.jpg

Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ organizovala je veliki „Sindikalni koncert iz bloka“ na Stadionu malih sportova „Aleksandar Masleša“ u Bregovima. Na koncertu su nastupali Beogradski sindikat, Etno grupa Simonida, Marlon Brutal, Izvorna grupa Peče i guslar Marko Butulija.

Prikupljeni novac je namijenjen za izgradnju kuća porodicama Milović i Bratić iz Bileće, a vrijednost projekata za obje porodice je oko 120 hiljada maraka.

Aleksandar Mršić iz organizacije "Srbi za Srbe" je istakao da su mu za period koji je proveo u gradu podno Leotara njegovi stanovnici prenijeli puno pozitivne energije.

"Trebinje je grad kome se mogu zahvaliti jer mnogo volontera je bilo uključeno u sve ovo i svi su dali veliki maksimum da ovaj događaj dovedu do savršenstva što se tiče organizacije. Ovo je organizacija koja trese čitavu Hercegovinu jer su se uključili ljudi iz Foče, Gacka, Bileće, Nevesinja, Herceg Novog i ovo ima regionalni karakter. Program je bogat i ima uza svakoga po nešto", jasan je Mršić.

Sindikalni koncert iz bloka trebinje 20224.jpg

Reper Marlon Brutal je do sada imao dosta iskustava sa Humanitarnom organizacijom "Srbi za Srbe" i čast mu je da uvijek nastupa na ovakvim događajima.

"Znam da me ovdje publika voli i osjećam se kao kod kuće. Ja imam teoriju da i reperi spadaju u guslare jer i oni pripovijedaju. Uživam u guslama i ovakvi događaji dokaz su da granice ne postoje po humanosti i identitetu", poručio je Marlon Brutal.

Član izvorne pjevačke grupe "Peče" iz Podgorice Ranko Bojić rekao je da su rado došli da ispoštuje ovaj događaj.

"Ova grupa postoji pet godina, a ime grupe znači jak momak, momci. Naš repertoar su izvorne stare pjesme kao što je nedavno snimljena 'Trobojna flaga'", kazao je Bojić.

Sindikalni koncert iz bloka trebinje 20223.jpg

Prilikom nastupa grupe "Beogradski sindikat", koja je otpjevala dosta svojih hitova poput "Sistem te laže", "Sviće zora", "Balada disidenta". "I dalje kidam", počela je bakljada uz pjesmu "Jedina Srpska".

Sindikalni koncert iz bloka trebinje 20222.jpg