Narodna biblioteka pietsko vece1.jpg

U Narodnoj biblioteci je povodom Svjetskog dana poezije održano poetsko veče "Na krilima poezije". Učenici drugog razreda Gimnazije "Jovan Dučić" Milica Makitan, Marija Kundačina, Maja Tasovac, Vedrana Bokun, Anđela Joksimović, Nina Branković govorili su stihove, a kao muzička pratnja nastupile su Irina Kapor - violina i Teodora Bukvić – gitara.

Direktor Narodne biblioteke Milosava Supić Vuković je naglasila da ovo poetsko veče pokazuje da odavno postoji saradnja između ove dvije ustanove koja će se nastaviti i u budućnosti.

„U fokusu rada naše ustanove je svakako mlad čovjek, naša djeca i talentovani mladi ljudi i mi želimo da ih podržimo, a danas je svakako najbolja prilika gdje smo ugostili talentovane srednjoškolce koji će recitovati svoje i stihove omiljenih pjesnika, uz muzičku pratnju svojih drugara“, istakla je Supić Vuković.

Profesor Jelena Mandrapa se zahvalila svojim učenicima koji su sa oduševljenjem prihvatili ideju da govore stihove, a kriterijum je bila isključivo emocija, ljubav prema pisanoj riječi, pjesnicima i poeziji.

"Ljubav prema poeziji ne može se sakriti i prije svega treba da volite svoj posao, a onda vas rad sa djecom iz dana u dan oplemenjuje. Sama činjenica da volim poeziju i pisanu riječ je neskrivena svakom času i pokušavam da to prenesem na svakog od njih. Velika većina djece čita sa ljubavlju i piše", jasna je Mandrapa.

Narodna biblioteka pietsko vece2.jpg

Milica Makitan piše poeziju od osnovne škole i prema njenim riječima poezija je dio nje. Puno joj pomaže profesor Jelena Mandrapa.

"Moj omiljeni pjesnik je Sergej Jesenjin, a veliku većinu moje poezije čini rodoljubiva poezija, ali što sam starija sve više pišem i ljubavnu poeziju. Dobila sam nagrade na konkursu 'Svetosavsko zvonce' i Udruženja građana 'Igrale se delije' iz Velike Ivanče," rekla je Makitan. 

U znak pažnje, svim učesnicima poetske večeri „Na krilima poezije“ Narodna biblioteka poklonila je besplatne članarine do kraja srednjoškolskog obrazovanja.

Organizator je bila Narodna biblioteka u saradnji sa Gimnazijom "Jovan Dučić".