nagrada vinarija sekulovic trebinje (1).jpg

На "Mundus Vini Spring Tasting 2022" које је одржано у Неустадту (Њемачка) вранац из 2016. године Винарије "Секуловић" окитио се златном медаљом. Да су Требиње и Херцеговина постојбина доброг вина свједочи и ова награда, једна од највећих која је дошла у град подно Леотара.

Овај успјех дошао је након одличних резултата винарије Секуловић на престижним интернационалним винским такмичењима "Decanter world wine awards" у Лондону и "AWC Wienna International wine challenge" у Бечу.

На такмичењу у Неустадту (име града у преводу значи Нови град на путу вина, што се односи на значај производње вина у околини града) такмичило се 12.000 вина из цијелога свијета: Португала, Француске, Шпаније, Аргентине, Чилеа, Аустралије, Канаде, Њемачке, Грчке...

Винска смотра у овом њемачком граду трајала је седам дана, а преко 270 квалификованих винских судија из 40 држава (винари, енолози, вински критичари, соммелијери, новинари и остали признати стручњаци) били су чланови жирија.

Такмичење Mundus Vini основано је од стране Меинингер Верлаг (издавачка кућа) која у склопу својих активности води признати часопис о свијету винарства и одржава винска такмичења. Традиција иде од оснивања 1903. године и један је од кључних фигура њемачког винарског свијета.

nagrada vinarija sekulovic trebinje (2).jpg